Min historie om håb og et godt liv efter hjernerystelse – en podcast

For et år siden (april 2017) blev jeg interviewet af Susan Søgaard fra Hjerneskadeforeningen om mig og min tilgang til genoptræning efter hjernerystelse.

Du kan i denne podcast høre, hvad der kom ud af det.

Du hører min historie og grunden til at,  jeg startede Noomis HjerneAkademi. Du møder også Charlotte som mødte mig til en workshop og sidenhen investerede i et individuelt genoptrænings forløb hos mig. Hun beskriver, hvad hun oplevede og hvordan forløbet bl.a har gjort at hun idag ikke længere har synsproblemer og læsevanskeligheder og i dag er tilbage på arbejde.

Jeg bliver hver dag så glad og stadig meget forbløffet over de kæmpe ændringer mine klienter kan opnå med træning der er tilpasset lige netop den enkelte.

Et individuelt helhedsorienteret genoptræningsforløb er 360 grader rundt om netop dit liv.
Du vil opleve at du med den rigtige træning og med nogle adfærdsændringer vil kunne få et rigtigt godt liv efter hjernerystelse.

Jo tidligere du kommer igang jo bedre!

Hvis dine symptomer ikke er aftaget væsentligt 14 dage efter hjernerystelsen vil jeg anbefale dig at komme igang med et forløb.Mange tror fejlagtigt at de først kan starte genoptræning når de har det godt. Men kom igang så tidligt som muligt!

Oftest vil din forsikring betale det hele eller en del af forløbet.

Hvorfor vente? Din hjerne får det ikke bedre af at ligge derhjemme i mørket- det er der faktisk lavet ret meget forskning på. Men det er så vigtigt at komme igang på den rigtige måde og der kan man godt føle at man famler i blinde- for hvad er den rigtige måde?
Det er det vi undersøger hos mig. Med en grundig undersøgelse kan vi målrette træningen til lige præcis DIG!  Den neurologiske undersøgelse vil afgøre hvilket niveau vi starter træningen på.

Selv mange år efter en hjernerystelse kan hjernen heldigvis genoptrænes! Din hjerne er plastisk (formbar) og det er det der gør den så fantastisk!! Så hvis du sidder og tænker at det er for sent- så vid at det er aldrig for sent!!

Jeg har set de vildeste livsforvandlinger selv 10 år efter!

Karen havde i 10 år døjet med alvorlige balanceproblemer og kunne ikke cykle og var træt hele tiden. I dag har Karen meget mere energi og kan cykle igen!

Det er det, der gør at jeg elsker mit arbejde!

Sæt dig godt tilrette og lyt- den tager ca. 45 min

Uddrag fra podcasten:

“Men jeg var ret god til at kompensere for de her ting. For eksempel så kunne jeg længere læse med venstre øje, men så lukkede jeg bare venstre øje, og så kunne jeg læse med mit højre. Jeg begyndte at gå ind i ting. Da tænkte jeg bare at så var jeg bare klodset. Så der var sådan flere forskellige ting. Der der nok fyldte mest, det var den der træthed. Den blev ved med at være der. Jeg har altid været et meget socialt menneske, men jeg kunne mærke at jeg kunne ikke holde ud at være sammen med andre mennesker. Det var meget krævende for mig at være sammen med flere mennesker på en gang. Så jeg synes egentlig jeg var blevet sær.”

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *