Bevar roen længe efter din ferie

Dette års sommerferie var helt speciel for mig. For første gang i 10 år år holdt jeg en virkelig lang sommerferie! Jeg tillod mig selv at lave en “digital detox” uden computer eller telefon og holde HELT fri!

Det var virkelig fantastisk!

Turen gik til Sverige i en skøn lille hytte uden el og vand og naturligvis heller ikke netværk eller mobildækning. Det var det der skulle til for at få mig til at give helt slip på hverdagen, slippe kontrollen og bare være nærværende!

I en hverdag med informationsbombardement fra medier og sociale medier kan det være så svært at holde helt fri. Det kan faktisk føles lidt angstprovokerende: Bliver jeg nu hægtet helt af??? Bare rolig- det gør man ikke! Faktisk vil jeg mene man ikke går glip af det helt store!!

Jeg savnede faktisk ikke mails, nyhedsstrøm fra facebook og lignende og det fik mig til at tænke på hvad det egentlig er vi udsætter vores hjerne for hver dag. Det at være “på” konstant og skulle forholde sig til informationerne er meget energikrævende! Måske spild af kostbar energi!

Og meget af den info vi konstant fodres med er utrolig negativ og frygtbaseret, hvilket ikke gør noget godt for vores hjerner!

Jeg oplevede en dyb ro i mig i løbet af de 14 dage vi var i Sverige (og vi var altså rundt og opleve forskellige ting og også ude at shoppe! Så det var ikke ren naturcamp!)

Jeg oplevede at jeg fik utroligt meget energi og samtidigt var jeg utroligt træt kl 22 om aftenen. For første gang i mange år vågnede jeg af mig selv ml kl 6-7 og var piv frisk og veludhvilet! Hele dagen kunne jeg holde energien og kl 22 var jeg træt på en virkelig behagelig måde! Hele dagen igennem havde jeg mere tålmodighed med mine børn end jeg nogensinde har haft før.

Ret fantastisk at opleve!

Når hverdagen trænger sig på kan du hurtigt falde tilbage i gamle mønstre…

Jeg er ikke i tvivl om at der var flere faktorer der spillede ind:

  1. Roen og freden og naturens skønhed.
  2. Mono tasking. Tempoet var roligt og jeg havde fokus på en aktivitet af gangen. Der var ikke konstant noget nyt, der “poppede” op som jeg skulle forholde mig til.
  3. Min fysiske aktivitet! Hver dag startede jeg med blide øvelser eller meditation efterfulgt af en svømmetur i søen. I løbet af dagen gik vi ture eller cyklede og svømmede i søen. Jeg var endda ude at løbe! Noget jeg ikke har gjort i 6 år!

Det var skønt at opleve… Og utroligt svært at holde fast i når vi igen lander i hverdagen og alle dens krav…

Jeg har idag siddet og forsøgt at planlægge det næste halve års arbejdskalender…Sikke et puslespil med børn der skal hentes og bringes til aktiviteter. Mig, der skal afsted på lange  kurser og min mand, der skriver speciale…Pyha! Så kan ferieroen forsvinde alt for hurtigt…

Men jeg vil ikke slippe den. Jeg kan lide denne følelse og vil øve mig i at bevare den.

Så kunsten er:

  • At planlægge REALISTISK. Det kræver nogle fravalg, der kan gøre ondt.
  • Skabe plads til det, der giver RO og ENERGI (for mig er det ridning, meditation og træning) Få det skrevet IND I KALENDEREN ligesom hvis det var møder!
  • MONO tasking! Altså have fokus på en aktivitet af gangen- gøre det helhjertet og ikke tillade afbrydelser. Det er simpelthen hjerneforkælelse!
  • Have digital detox timer i løbet af en dag! Og gerne hele “offline” dage.
  • Udforske min fysiske formåen. Rykke grænser og prøve nye aktiviteter- det giver mig glæde og energi

Jeg vil rapportere hvordan det kommer til at gå… Og jeg vil ønske dig en rigtig god hverdag. Skab dig en dejlig hverdag som ikke tager pusten fra dig. Byg dig selv op i din hverdag i stedet for at bryde dig ned!

Hvis du tænker: “Det er ikke muligt!” så vil jeg gerne udfordre dig på det! Prøv! Og hvis du føler det mislykkes og du slet ikke tror på projektet og føler at hver eneste dag er en kamp så ræk ud efter mig. Jeg vil gerne hjælpe dig.

Kærlig hilsen
Cammilla Noomi
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *