Senfølger efter hjernerystelse

Hvis du døjer med langvarige symptomer efter hjernerystelse også kaldet post commotio syndrom (PCS) skal du vide at du kan få det bedre med den rette rådgivning, behandling og træning.

Har du stadig symptomer over en måned efter at du fik hjernerystelse skal du blive undersøgt og komme igang med genoptræning. At vente og se tiden an er et dårligt råd! At gå rundt med symptomer, der begrænser dig i at leve dit liv aftræner faktisk din hjerne og krop.

Jo hurtigere du kommer i gang jo bedre prognose. Jo længere tid du har haft problemet- jo længere tid tager genoptræningen typisk.

Du skal stille komme i form til det liv du ønsker at leve- fysisk og mentalt.

Det kan være et meget komplekst puslespil og det kan kræve der sættes ind på flere områder.

Du skal stille komme i form til det liv du ønsker at leve- fysisk og mentalt. Det kan jeg hjælpe dig med da jeg er fysioterapeut, coach og Z-healthræner- en unik kombination som gør at jeg kan arbejde med dig på det fysiske plan, det mentale og det neurologiske.

Men det forudsætter naturligvis at du er parat til at arbejde både fysisk og mentalt med dig selv.

Det handler nemlig ikke kun om hjernerystelsen, det handler om hele dit liv.

PCS og langvarig stress påvirker hele kroppen

PCS hænger tæt sammen med stress og mange af symptomerne minder meget om hinanden eller overlapper direkte. F.eks er svimmelhed og hovedpine typiske symptomer ved begge tilstande.

At leve med PCS kan føre til en stress tilstand, f.eks pga uafklaret job situation, økonomiske udfordringer, parforholdsproblemer, frustationer over din livssituation. Stress kan forværre PCS symptomer og det er vigtigt at få hjælp til at lære at håndtere stress, så den ikke styrer dit liv. Her arbejder jeg med forskellige kogntive tilgange fra min stresscoach uddannelse samt vejrtrækningsteknikker og meditation.

Har du længe været stresset/overbelastet vil jeg anbefale at vi starter  forløbet med nogle behandlinger, hvor vi “nedjusterer” stressen. Behandlingen kan være en kombination af samtale og kropsterapi eller kropsterapi alene. Det kunne f.eks være Acces Bars eller Ansigtshealing;  Kranio-sakral terapi , infrarød kropsmassage eller kropsmassage med æteriske olier.

En stresset hjerne har oftest ikke brug for en masse nye input! Den har brug for at komme i balance før den er klar til en masse nye input. Min tilgang til hjernerystelse er primært en trænende tilgang men manuel behandling kan i nogle tilfælde være den første nøgle til et spændt og stresset nervesystem.

I mine mange år som fysioterapeut har jeg arbejdet med forskellige teknikker og jeg sammensætter altid en behandling så den støtter dig bedst.

Undersøgelse og genoptræning

Det er aldrig for sent!

Uanset om det er en måned eller flere år siden du kom til skade, så er der håb!

Heldigvis er hjernen plastisk (foranderlig), og den kan genoptrænes!

Kunne du tænke dig at forstå din hjerne og få håb om, at det er muligt at leve et godt efter en hjernerystelse?
Vil du opleve målrettet og specifik træning for netop din hjerne og krop, som du kan udføre derhjemme hver dag?

Der er rigtigt mange områder, man kan sætte ind på, som giver hjernen bedre betingelser: Søvnoptimering, smertehåndtering, kost, kondition og vejrtrækning er faktisk ofte oversete faktorer. Desuden skal krop og hjerne i form igen.

Behandling af symptomer

Passive behandlingsmetoder er primært er symptomlindrende og er derfor ofte ikke hjælp nok i sig selv. Men de kan være en del af et samlet forløb og de fleste opleve at massage eller kranio sakral terapi kan virke symptomlindrende simpelthen, fordi det beroliger nervesystemet.

Jeg tilbyder forskellige manuelle afspændende behandlinger, som kan være en del af dit forløb.

Jeg anbefaler ikke at man er i gang hos flere forskellige behandlere og terapeuter på en gang. Problemet kan være at man får modsatrettede råd eller opleve at blive “overbehandlet”. Eller man oplever at den passive behandling kun giver kortvarig lindring fordi nervesystemet ikke lærer noget.

Online produkter til hjernerystelse

Har du  ikke mulighed for at komme til mig? Så kan mine online kurser give dig viden og hjælp hjemme i din stue.

Online kurser kan ikke erstatte proffesionel hjælp fra læge eller f.eks fysioterapeut. Online produkter kan heller ikke sammenlignes med individuel træning eller behandling.  Du vil altid opnå de bedste og de hurtigste resultater ved et individuelt træningsforløb.

Men er det ikke en mulighed for dig, er online kurser en mulighed, der kan sammenlignes lidt med en selvhjælpsbog. Selvhjælpsbøger kan være rigtig god inspiration og de kan også hjælpe et langt stykke hen ad vejen hvis dine problemer ikke er så massive.

Læs mere på bloggen

Ønsker du at læse mere om hjernerystelse og hvordan det påvirker hjernen, så følg med på bloggen eller på mit nyhedsbrev.