Senfølger efter hjernerystelse

Hvis du døjer med langvarige symptomer efter hjernerystelse også kaldet post commotio syndrom (PCS) skal du vide at du kan få det bedre med den rette rådgivning, behandling og træning.

Har du stadig symptomer over en måned efter at du fik hjernerystelse skal du blive undersøgt og komme igang med behandling og genoptræning.

At vente og se tiden an er et dårligt råd! At gå rundt med symptomer, der begrænser dig i at leve dit liv, dræner dig for energi og det aftræner faktisk din hjerne og krop. Din hjerne og krop ar brug for passende aktivitet.

Jo hurtigere du kommer i gang jo bedre prognose. Jo længere tid du har haft problemet- jo længere tid tager genoptræningen typisk og det kan være nødvendigt at starte meget blidt, evt med blid manuel behandling

Du skal stille og roligt komme i form til det liv du ønsker at leve- fysisk og mentalt. Det kan være et komplekst puslespil og det kan kræve, at der sættes ind på flere områder.

Det kan jeg hjælpe dig med, da jeg som fysioterapeut, kraniosakralterapeut, coach, stresscoach og Z-healthræner har en bred palette af værktøjer som gør at jeg kan arbejde med dig på det fysiske, det mentale/psykologiske og det neurologiske plan. Det handler nemlig ikke kun om hjernerystelsen, det handler om hele dit liv.

Du skal vide at hvis du vælger at arbejde med mig er det ikke et quick fix.  Du skal være parat til at arbejde med dig selv  både fysisk og mentalt/psykisk. Jeg støtter dig og møder dig, der hvor du er, men du skal selv gå vejen.

PCS og langvarig stress påvirker hele kroppen

PCS hænger ofte tæt sammen med stress og mange af symptomerne minder meget om hinanden eller overlapper direkte. F.eks er svimmelhed og hovedpine typiske symptomer ved begge tilstande.

At leve med PCS kan føre til en stress tilstand, f.eks pga uafklaret job situation, økonomiske udfordringer, parforholdsproblemer, frustationer over din livssituation. Stress kan forværre PCS symptomer og det er vigtigt at få hjælp til at lære at håndtere stress, så den ikke styrer dit liv. Her arbejder jeg med forskellige kogntive tilgange fra min stresscoach uddannelse samt vejrtrækningsteknikker og meditation.

Har du længe været stresset/overbelastet vil jeg anbefale at vi starter  forløbet med nogle behandlinger, hvor vi “nedjusterer” stressen. Her er ParaSympatiskMassage et rigtigt godt bud. Det er en behandlingsform jeg  har udviklet på baggrund af  mine mange år som fysioterapeut hvor jeg har arbejdet med mange forskellige teknikker, der bl.a påvirker vagus nerven. Her kombineres bl.a blid massage, nervepunktsstimulering, fasciemassage og kraniosakral terapi.

Min erfaring er at en stresset hjerne ikke profiterer af en masse nye input iform af øvelser og kognitiv terapi. Den har brug for at komme i balance før den er klar til nye input og udfordringer. Blid manuel terapi og små doser vejledning er det, jeg har erfaring for virker bedst.

Undersøgelse og genoptræning

Det er aldrig for sent!

Uanset om det er en måned eller flere år siden du kom til skade, så er der håb!

Heldigvis er hjernen plastisk (foranderlig), og den kan genoptrænes!

Kunne du tænke dig at forstå din hjerne og få håb om, at det er muligt at leve et godt efter en hjernerystelse?
Vil du opleve målrettet og specifik træning for netop din hjerne og krop, som du kan udføre derhjemme hver dag?

Der er rigtigt mange områder, man kan sætte ind på, som giver hjernen bedre betingelser: Symptombehandling, søvnoptimering, smertehåndtering, kost, kondition og vejrtrækning er faktisk ofte oversete faktorer.

Din krop og hjerne skal i form igen og du skal have tillid til at hjernen kan holde til det.

Manuel behandling

Manuel behandling eller kranio sakral terapi kan virke symptomlindrende simpelthen, fordi det beroliger nervesystemet gennem sanseinput. Men ofte er lindringen kortvarig og symptomerne kommer tilbage fordi hjerne og nervesystem ikke har lært noget af behandlingen- blot modtaget sanseindtryk.

 Passive behandlingsmetoder kan derfor ikke stå alene, hvis du ønsker forandring. Det kan give velvære, afstressning og smertelindring hvilket  kan give overskud til træning. Jeg anbefaler manuel fysioterapi ved  f.eks spændingshovedpine og nakkesmerter. Desuden tilbyder jeg ParaSympatiskMassage som er en meget afspændende massagebehandling af krop og ansigt.

Jeg anbefaler ikke at du er i gang hos flere forskellige behandlere og terapeuter på en gang. Årsagen til dette er at du kan få modsatrettede råd eller opleve at blive “overbehandlet”.

Online produkter til hjernerystelse

Har du  ikke mulighed for at komme til mig? Så kan mine online kurser give dig viden og hjælp hjemme i din stue.

Online kurser kan give dig viden og indsigter og forståelse for din egen situation og kan  hjælpe et langt stykke hen ad vejen hvis dine problemer ikke er så massive. Online kurser er en billig og nem måde at få råd og vejledning og træningsøvelser hjemme hos dig selv men det kræver at du laver øvelserne!

Du skal vide at online kurser kan ikke erstatte proffesionel hjælp fra læge eller f.eks fysioterapeut. Online produkter kan ikke sammenlignes med individuel træning eller behandling, da det ikke er målrettet specifikt til dig, men lavet til en samlet målgruppe.

Online kurser kræver at du har adgang til en computer og gerne facebook, da der er sparringsgrupper på facebook.

Onlinetræning kan med fordel kombineres med individuel vejledning online

Læs mere på bloggen

Ønsker du at læse mere om hjernerystelse og hvordan det påvirker hjernen, så følg med på bloggen eller på mit nyhedsbrev.