Mit navn er Cammilla Noomi Anjelica Mohr

Hjernerystelse og whiplash i mit liv

Jeg hedder Cammilla Noomi Anjelica Mohr, jeg er 43 år, jeg er gift og er mor til to skønne børn på 9 og 12 år.

Jeg blev uddannet som fysioterapeut i år 2000 og siden har jeg suppleret min uddannelse med kurser og nyeste viden fordi jeg følte der manglede nogle aspekter i fysioterapien. Jeg har altid troet på at vi mennesker er unikke og vi består at krop, sind/hjerne og sjæl. Jeg har aldrig troet på at alle skal have samme behandling og jeg altid har været ekstremt nysgerrig og søgt efter nye muligheder!

I 2013 stødte jeg tilfældigvis på et system, der hedder Z-health som er et meget holistisk system indenfor funktionel neurologio og det blev et vendepunkt i mit liv- både fagligt og personligt.

Noomis HjerneAkademi åbnede i 2016 og har siden hjulpet mange mennesker med både akut hjernerystelse, langvarig hjernerystelse og stress.

Min mission med Noomis HjerneAkademi er, at hjælpe mennesker til at få et godt liv efter hjernerystelse, whiplash eller stress gennem oplysning, behandling og træning Jeg ønsker at udbrede viden om, hvordan hjernen påvirkes ved hjernerystelse  langvarig stress og  whiplash og at hjernen og kroppen kan genoptrænes så det er muligt at få et godt liv igen.

Alt for mange mennesker lever et liv med mange begrænsninger efter en hjernerystelse eller whiplash- selv mange år efter. Det gjorde jeg også selv engang. Jeg troede, jeg passede på mig selv- i virkeligheden begrænsede jeg mig selv på mange områder og pressede mig selv på andre områder i mit liv.

Mange mennesker giver op, fordi de får at vide at deres tilstand er kronisk eller de har forsøgt med forskellige behandlinger med ringe resultat.

At komme sig efter hjernerystelse eller whiplash kan være meget komplekst og der er ofte behov for en helhedsorienteret tilgang. Det er det jeg tilbyder i Noomis HjerneAkademi.

En hjernerystelse rystede mit liv.

Jeg lever i dag et liv i balance. Jeg har lært at rumme, at livet ind i mellem rammer mig – det sker faktisk for alle mennesker! Jeg tager mig tid til hjernepauser og alenetid til at forbinde mig med min indre ro. Tid til at nyde de små glæder i livet. Jeg prioriterer god, nærende mad og træning, der stimulerer min hjerne. Samtidigt udfordrer jeg mig selv med faglige og personlige kurser og driver 2 virksomheder.

Sådan har det ikke altid været. I mange år kæmpede jeg mig gennem livet pga følger efter hjernerystelse samt efterfølgende stress, depression og angst. jeg var kronisk træt og overstimuleret. Jeg følte at hver dag var en kamp, jeg følt at jeg ikke slog til hverken som mor eller hustru fordi jeg altid var så træt. Jeg har i perioder været meget vred på mig selv og hele verden

I 2002 blev jeg kastet af min hest ude i skoven og slog hele venstre side af kroppen samt mit hoved. Heldigvis havde jeg hjelm på! Som typisk ridepige rejste jeg mig resolut op, fik styr på hesten, gik jeg hjem og ordnede hesten og og stalden.  Derefter blev jeg kørt på skadestuen af en ven, da jeg var lidt tummelumsk! Her blev jeg forsikret om at jeg var ok- jeg havde jo ikke været besvimet (!)

Jeg fortsatte mit liv som jeg plejede og havde heller ikke tid til at være syg! Jeg var netop startet op som selvstændig fysioterapeut. Så jeg  knoklede videre, var ikke sygemeldt på noget tidspunkt. Jeg gik på arbejde og jeg sov ligeså snart jeg kom hjem fra arbejde. Jeg sov virkelig meget!

I de følgende år blev jeg mere og mere generet af forskellige tilsyneladende uforklarlige fysiske og kognitive symptomer. Jeg havde smerter i kroppen (primært venstre side). Jeg gik ind i ting med min venstre side. Jeg kunne ikke holde balancen hvis jeg lukkede øjnene eller det var mørkt og jeg sad skævt på min hest. Det hjalp ikke at blive rettet hos kiropraktor. Jeg fik det dårligt hvis jeg løb, fik ondt i hovedet på en meget insisterende måde.

Jeg var lyd følsom og lysfølsom og havde svært ved at være sammen med mange mennesker. Jeg kunne ikke læse ret mange linjer før jeg blev træt og måtte lukke venstre øje (så kunne jeg læse lidt videre!) Jeg glemte aftaler og navne og jeg blev hurtigt irritabel og havde humørsvingninger. I det hele taget blev jeg let overstimuleret og efterfølgende meget træt! Jeg havde det bedst når jeg var alene.

Efter nogle år fik jeg stress symptomer, fik en depression og angst. På det tidspunkt var jeg blevet gift og havde fået en lille datter. Det værste var følelsen af ikke at slå til, hverken som mor, kone eller på mit arbejde. Jeg havde en følelse af, ikke at passe ind nogen steder. (Efterfølgende er jeg blevet klar over, at det ikke er unormalt at vestibulære dysfunktioner  bidrager til udvikling af stress, angst og depression.)

Selvom jeg var sammen med andre kunne jeg føle mig dybt ensom. Og det var som om, at lige meget hvor meget jeg prøvede at passe ind så var jeg bare forkert! For det var, som om ingen rigtig kunne forstå mig! Hverken min familie, venner eller behandlere.

Det var faktisk først i 2013 at jeg mødte en, der forstod. Det var Dr.Eric Cobb fra USA som vidste en masse om hjernen. Jeg hørte et foredrag med ham og følte for første gang i mange år et håb! Jeg følte,at han forstod og at jeg faktisk ikke var skør! Mine symptomer var helt reelle! Det var mit nervesystem, der var gået i “kludder” men hjernen kan heldigvis trænes!! Og så begyndte min personlige og faglige rejse.

Jeg har selv gået vejen

Jeg er idag landet et rigtigt godt sted i mig selv. Jeg har trænet med Z-health systemet igennem 6 år og det har forandret mit liv. Jeg har faktisk gjort det til min levevej at hjælpe andre med hjernerystelse, whiplash eller stress og jeg føler jeg gør en forskel!

Gennem Z-health træning og coaching er mit liv fuldstændigt forandret. Det tog mig lang tid at komme hertil og jeg har fået nogle dyre erfaringer- for jeg var alene og måtte selv eksperimentere!

Jeg har lært at tage mig selv alvorligt og række ud og bede om hjælp. Jeg har lært at lytte til min krop og ikke overskride mine egne grænser. Jeg har lært at sige fra, når det er nødvendigt og lært at tage mig tid til at lade mine batterier op! Jeg er idag smertefri, glad og har overskud til livet. Nu nyder jeg at være sammen med med min famile og venner. Selvfølgelig kan jeg stadig blive træt! Det er jo menneskeligt.

Kontakt mig hvis du ønsker hjælp uanset hvor længe siden det er du er kommet til skade!Det er aldrig for sent at gå i gang med at træne hjernen!

Og det er bare meget nemmere når man følges med en som selv har gået vejen!

Kan du kende noget fra min historie?

I mange følte jeg virkelig at livet var så urimelig hårdt! Hver dag var ren overlevelse!

Jeg ville ønske at nogen havde rakt hånden ud og mødt mig med forståelse og hjælp. I stedet mødte jeg gang på gang manglende forståelse og manglende viden om, hvad der var galt med mig. Når jeg fik taget blodprøver var alt ok! Jeg var tilsyneladende sund og rask! Så jeg måtte jo bare lære at leve med at jeg var konstant træt, havde smerter i kroppen og at mit humør var meget svingende!

Det gjorde mig vred og frustreret! Det var min drivkraft til at blive ved at søge viden og hjælp.

Endelig i 2013 mødte jeg Dr. Eric Cobb fra Z-health og de følgende år begyndte mit liv at blive bedre i takt med at mit nervesystem blev geoptrænet.

Det behøver ikke være så hårdt- og det behøver ikke at være så ensomt! Og det behøver slet ikke at gå så galt som det gjorde for mig!

Husk at langt de fleste kommer sig efter en hjernerystelse indenfor den første måned! Men det handler så meget om at få den rette hjælp og den rette viden om din tilstand så systemerne kan komme i balance. Den hjælp måtte jeg lede længe efter.

Jeg vil gerne gå vejen med dig og vise dig, at det er muligt at få et godt liv efter en hjernerystelse. Jeg vil gerne støtte dig og udfordre dig, så du udvikler dig og finder ind til den bedste version af dig selv. Jeg vil hjælpe dig med at blive gode venner med dig selv igen. Se nye muligheder hvis nogle døre er blevet lukket.

Din hjerne skal blidt genoptrænes efter hjernerystelse, stress eller depression. Gennem krops- og hjernetræning og samtaler lærer du at forstå din krop og hjernes reaktioner så du kan handle på dem og tage ansvar for dig selv igen.

Jeg vil hjælpe dig til at forstå at din hjerne faktisk passer på dig og vil dig det bedste.

Jeg hjælper dit nervesystem med at modtage de input det trænger til for at falde til ro og komme i form til livet igen.

Kærlig hilsen Cammilla Noomi

Min faglighed – CV

Jeg har 18 års erfaring som fysioterapeut og har altid interesseret mig for neurologi. På fysioterapeut studiet lærte vi desværre intet om hjernerystelse, så den viden har jeg erhvervet efterfølgende fra USA og Canada, bla. gennem funktionel neurologi (Z-health) og fra CCMI Canada.

Jeg har gennem årene taget kurser i manuel terapi, Kranio sakral medicin/terapi, bindevævsbehandling og meget andet. Jeg er uddannet kognitiv coach og stress coach og tilbyder også forløb med coaching og mestringsstrategier.

Uddannet som fysioterapeut år 2000.

2002 blev jeg videreuddannet til ridefysioterapeut og praktiserede ridefysioterapi i 6 år samtidig med jeg drev min klinik FysioTouch med manuel behandling og kraniosakral terapi i København.

I 2008 flyttede jeg til Fyn og arbejdede bl.a som børnefysioterapeut.

I 2012 købte jeg Kirkeby Fysioterapi og Træningsklinik, hvor jeg praktiserede frem til december 2017.

I 2016 åbnede jeg Noomis HjerneAkademi for at fokusere på rehabilitering af hjernerystelse, whiplash og stress. I december 2017 solgte jeg Kirkeby Fysioterapi  og flyttede Noomis HjerneAkademi til Kværndrup.


Siden jeg blev færdig som fysioterapeut har jeg videreuddannet mig. Jeg har taget mange kurser bl.a.:

 • Kranio sakral terapi og kraniosakral medicin 
 • Mulligan teknik (Mobilization with movement) (Intro +A)
 • Cyriax (manuel korrektion af lænd)
 • McKenzie til lænd/ryg
 • Kinesiotaping
 • RAH teknik (David Bonde)
 • Graston Teqnique (bindevævs teknik) 
 • VHT(bindevævsbehandling)
 • Kinesiologi(grundkursus)
 • Akupressur
 • Dry Needling (muskel akupunktur)
 • NADA (øreakupunktur)
 • AromaTouch teknik og Aromaterapi
 • Acces BARS behandling
 • Acces Facelift behandling

Jeg er desuden uddannet kognitiv coach fra Mindjuice Academy og stresscoach fra Stress Academy.

Jeg har taget kurser indenfor forskellige træningsmetoder som:

 • FysioFlow (fascie / bindevævstræning)
 • yoga
 • pilates
 • meditation (vipassana metoden, bla. været på 2x 10 dages stilhedsretreats)
 • TRX
 • Foamrolling (SMRT -Training)

I 2013 begyndte jeg at tage  Z-health kurserne og har taget dem flere gange! Z-health er funktionel neurologi- og det er det mit hjerte (eller min hjerne) brænder for! Jeg har taget følgende kurser ved Z-health.

 • R-phase (Rehabilitation)
 • I-phase (Integratration: visual and vestibular)
 • S-phase (Sport & sport vision)
 • T-phase (Therapy and Threat modulation)
 • Structure (Brain training)
 • Next Evolution (Interoception)
 • Strenght & Suppleness (styrke og smidighed)Du kan læse om Z-health på : http://zhealtheducation.com