En flaksende sommerfuglehjernes historie

Jeg hedder Cammilla Noomi Anjelica Mohr, jeg er 47 år, jeg er gift og er mor til to skønne børn på 13 og 16 år.

Jeg blev uddannet som fysioterapeut i år 2000 og siden har jeg suppleret min uddannelse med kurser indenfor traditionel fysioterapi, funktionel neurologi og alternativ behandling fordi jeg følte der manglede nogle aspekter i fysioterapien.

Jeg har altid været nysgerrig på mennesker, adfærd, årsager og sammenhænge. Jeg har altid troet på at vi mennesker er unikke og at krop, sind/hjerne og sjæl ikke kan skilles ad. Jeg har aldrig troet på at alle skal have samme behandling og jeg altid har været ekstremt nysgerrig og søgt efter nye muligheder! Dette kan ses på mit cv!

I 2013 stødte jeg tilfældigvis på et system, der hedder Z-health  et holistisk system indenfor funktionel neurologi. Det har siden fyldt meget i mit liv- både fagligt og personligt.

Nysgerrighed og frihed har altid været vigtige for mig for jeg har en sommerfuglehjerne som har været meget flaksende og fået mange nye ideer! Som barn var jeg altid i bevægelse og havde svært ved at bevare fokus ret længe.

En sommerfuglehjerne kan give udfordringer- men det handler om at forstå sommerfuglehjernen, se det smukke i den og give den den rette mængde nektar.

Jeg har været selvstændig fysioterapeut fra 2002-2008 og igen fra 2011 da jeg min sommerfuglehjerne ikke egner sig til at være ansat- slet ikke efter en hjernerystelse, en stressperiode og en depression i 2008.

I 2016 startede jeg Noomis HjerneAkademi  og har siden hjulpet mange mennesker med både akut hjernerystelse, langvarig hjernerystelse og stress.

Min mission med Noomis HjerneAkademi er, at hjælpe mennesker til at få et godt liv efter hjernerystelse, whiplash eller stress gennem forståelse for sin egen situation, behandling og træning- både mentalt og fysisk.

Det kan være en hård proces- ligesom når en sommerfugl ligger i puppen- men når den først er kommet ud af puppen er den klar til at flyve ud og se på verden.

Jeg holder kurser for fagfolk for at udbrede viden om, hvordan hjernen påvirkes ved f.eks hjernerystelse  langvarig stress og  whiplash. Jeg ønsker at formidle forståelse for at hjernen og kroppen kan genoptrænes med relativt simple metoder så det er muligt at få et godt liv igen.

At skabe balance i nervesystemet kan være  komplekst og der er ofte behov for en helhedsorienteret og langvarig indsats hvor der ikke er fokus på at fikse men at lære sig selv at kende påny. Det kan være en svær proces at finde balancen i livet igen og acceptere at der er sket forandringer som kan kræve tilpasning eller langvarig genoptræning uden at give op undervejs. Mange giver op, fordi de får at vide, at deres tilstand er kronisk eller de har forsøgt med forskellige behandlinger med ringe resultat. Derfor er det vigtigt at der findes dygtige fagpersoner der kan vejlede og motivere.

En hjernerystelse rystede mit liv.

Jeg fik en hjernerystelse i 2002 efter et fald fra min hest, men lyttede ikke til min krop. Jeg fortsatte mit liv som jeg plejede og havde heller ikke tid til at være syg! Jeg var netop startet op som selvstændig fysioterapeut. Så jeg  knoklede videre, var ikke sygemeldt på noget tidspunkt. Jeg gik på arbejde og jeg sov ligeså snart jeg kom hjem fra arbejde. Jeg sov virkelig meget!

I de følgende år blev jeg mere og mere generet af forskellige tilsyneladende uforklarlige fysiske og kognitive symptomer. Jeg havde smerter i kroppen (primært venstre side). Jeg gik ind i ting med min venstre side. Jeg kunne ikke holde balancen hvis jeg lukkede øjnene eller det var mørkt og jeg sad skævt på min hest. Det hjalp ikke at blive rettet hos kiropraktor. Jeg fik det dårligt hvis jeg løb, fik ondt i hovedet på en meget insisterende måde.

Jeg var lyd følsom og lysfølsom og havde svært ved at være sammen med mange mennesker. Jeg kunne ikke læse ret mange linjer før jeg blev træt og måtte lukke venstre øje (så kunne jeg læse lidt videre!) Jeg glemte aftaler og navne og jeg blev hurtigt irritabel og havde humørsvingninger. I det hele taget blev jeg let overstimuleret og efterfølgende meget træt! Jeg havde det bedst når jeg var alene.

Jeg følte at hver dag var en kamp og at jeg ikke slog til hverken som mor eller hustru fordi jeg altid var så træt. Der var så meget skyld og skam i at være en træt og uoplagt mor. Jeg var i perioder meget vred på mig selv og hele verden.

Selvom jeg var sammen med andre kunne jeg føle mig dybt ensom. Og det var som om, at lige meget hvor meget jeg prøvede at passe ind så var jeg bare forkert! For det var, som om ingen rigtig kunne forstå mig! Hverken min familie, venner eller behandlere.

Det udviklede sig til en tilstand af stress, angst og depression i 2008, hvor jeg blev sygemeldt.

Endelig i 2013 at jeg mødte en, der forstod. Det var Dr.Eric Cobb fra USA som vidste en masse om hjernen. Jeg hørte et foredrag med ham og følte for første gang i mange år et håb! Jeg følte,at han forstod og at jeg faktisk ikke var skør! Mine symptomer var helt reelle! Det var mit nervesystem og mine sanser, der var gået i “kludder” men hjernen kan heldigvis trænes!! Og så begyndte min personlige og faglige rejse.

Jeg har selv gået vejen

Jeg lever i dag et liv i balance- ikke stressfrit og ikke problemfrit! Jeg har lært mig selv, mine behov og mine prioriteter at kende. Jeg har lært at tage mig selv alvorligt og række ud og bede om hjælp. Jeg har lært at lytte til min krop og ikke overskride mine egne grænser. Jeg har lært at sige fra, når det er nødvendigt og lært at tage mig tid til at lade mine batterier op! Jeg tager mig tid til hjernepauser og alenetid hvor jeg forbinder mig med min indre ro.

Jeg har trænet med blandt andet Z-health systemet igennem 7 år og det har forandret mit liv. Jeg er idag smertefri, glad og har overskud til livet. Nu nyder jeg at være sammen med med min famile og venner. Selvfølgelig kan jeg stadig blive træt! Det er jo menneskeligt.

Det tog mig lang tid at komme hertil og jeg har fået nogle dyre erfaringer- for jeg var alene og måtte selv eksperimentere. Desværre gik jeg med mine udfordringer i 10 år før jeg mødte forståelse.

Mit liv idag er præget at jeg driver 2 virksomheder og fortsat tager på nye kurser. Det kræver at jeg konstant er i kontakt med min krops fine signaler, lytter til dem og reagerer hensigtsmæssigt. Alt dette skulle jeg lære- for det har jeg ikke kunnet før fordi min sommerfuglehjerne flaksede rundt. Jeg skulle have både hjernerystelse, stress, depression og angst før jeg lærte at lytte til min krop og tage vare på mig selv. Og glemmer jeg det i dag, minder min krop mig om det. I starten hvisker den – tilsidst råber den.

Min healing er ikke kommet af sig selv. Det har været et langvarigt forløb med indre og ydre træning og terapi. Jeg ved min healing ikke var kommet spontant, Havde jeg lænet mig tilbage i 2002 eller 2008 og givet op så var jeg ikke nået dertil hvor jeg er i dag.

Det er det, der gør at jeg kan være guide for andre der er parat til at arbejde med sig selv på flere planer.

En livskrise eller et traume er en invitation til en transformation- det handler ikke om at du skal blive den du var før- du skal blive en ny dig.

Mine klienter giver ofte den tilbagemelding at de bliver klogere på sig selv og andre mennesker i løbet af et forløb hos mig.

Kærlig hilsen Cammilla Noomi

Min faglighed – CV

Jeg har 21 års erfaring som fysioterapeut og har altid interesseret mig for neurologi.

På fysioterapeut studiet lærte vi desværre intet om hjernerystelse, så den viden har jeg erhvervet efterfølgende fra USA og Canada, bla. gennem funktionel neurologi (Z-health) og fra CCMI Canada.

Jeg har gennem årene taget kurser i manuel terapi, Kranio sakral medicin/terapi, bindevævsbehandling og meget andet. Jeg er uddannet kognitiv coach og stress coach og tilbyder også forløb med coaching og mestringsstrategier.

Uddannet som fysioterapeut år 2000.

2002 blev jeg videreuddannet til ridefysioterapeut og praktiserede ridefysioterapi i 6 år samtidig med jeg drev min klinik FysioTouch med manuel behandling og kraniosakral terapi i København.

I 2008 flyttede jeg til Fyn og arbejdede bl.a som børnefysioterapeut.

I 2012 købte jeg Kirkeby Fysioterapi og Træningsklinik, hvor jeg praktiserede frem til december 2017.

I 2016 åbnede jeg Noomis HjerneAkademi for at fokusere på rehabilitering af hjernerystelse, whiplash og stress. I december 2017 solgte jeg Kirkeby Fysioterapi  og flyttede Noomis HjerneAkademi til Kværndrup.


Siden jeg blev færdig som fysioterapeut har jeg videreuddannet mig. Jeg har taget mange kurser bl.a.:

 • Kranio sakral terapi og kraniosakral medicin 
 • Mulligan teknik (Mobilization with movement) (Intro +A)
 • Cyriax (manuel korrektion af lænd)
 • McKenzie til lænd/ryg
 • Kinesiotaping
 • RAH teknik (David Bonde)
 • Graston Teqnique (bindevævs teknik) 
 • VHT(bindevævsbehandling)
 • Kinesiologi(grundkursus)
 • Akupressur
 • Dry Needling (muskel akupunktur)
 • NADA (øreakupunktur)
 • AromaTouch teknik og Aromaterapi
 • Acces BARS behandling
 • Acces Facelift behandling

Jeg er desuden uddannet kognitiv coach fra Mindjuice Academy og stresscoach fra Stress Academy.

Jeg har taget kurser indenfor forskellige træningsmetoder som:

 • FysioFlow (fascie / bindevævstræning)
 • yoga
 • pilates
 • meditation (vipassana metoden, bla. været på 2x 10 dages stilhedsretreats)
 • TRX
 • Foamrolling (SMRT -Training)

Z-health er funktionel neurologi.I 2013 begyndte jeg at tage  Z-health kurserne og har taget dem flere gange!

Jeg har taget følgende kurser ved Z-health.

 • R-phase (Rehabilitation)
 • I-phase (Integratration: visual and vestibular)
 • S-phase (Sport & sport vision)
 • T-phase (Therapy and Threat modulation)
 • 9S Structure (Brain training)
 • 9S Next Evolution (Interoception)
 • 9 SStrenght & Suppleness (styrke og smidighed)
 • 9S Stamina

Du kan læse om Z-health på : http://zhealtheducation.com