LEV livet lidt mere hver dag!

Lev livet lidt mere hver dag!

Det styrker din hjerne og det øger din livskvalitet!

Jeg bliver så ked af det når jeg læser om mennesker der lever et isoleret liv med et minimum  af sociale arrangementer og føler at hver dag er en kamp selv flere år efter en hjernerystelse! Og der er faktisk mange der gør det! Eller lever med daglige smerter eller hovedpine…Eller kronisk træthed…eller på anden måde lever et liv hvor de føler sig stærk begrænset pga deres skade. Og får at vide at de må lære at leve med det, eller det går over….Eller det er psykisk…..

Jeg har selv været der… ja, faktisk i 10 år. Da jeg var på mit lavpunkt af stress og depression ønskede jeg faktisk at jeg kunne blive lagt i kunstigt koma! Så træt var jeg af det hele!!! Det var tilbage i 2008- der skulle gå yderligere 5 år før mit liv for alvor begyndte at ændre sig til det bedre!

En neurologisk opdagelsesrejse

I 2013 mødte jeg for første gang en som forstod mig og min hjerne! Jeg mødte Dr. Cobb fra Z-health og det førte til en inspirerende rejse ind i neurologiens verden!

Den rejse jeg har været på de sidste 5 år har været vild og udfordrende! Der er blevet åbnet så mange døre som jeg troede var lukket for altid! Jeg troede jeg skulle leve med kroniske smerter og kronisk træthed…. Det var jo det jeg havde hørt i så mange år! Jeg troede at ALT i livet skulle føles som en kamp!
Jeg troede at vinterdepression var noget som var uundgåeligt!
Jeg troede at overstimulering og angst var noget jeg var nødt til at leve med….
I dag er jeg et helt andet sted!
Jeg vågner frisk og veludhvilet efter 8 timers nattesøvn.
Jeg er smertefri!
Jeg kan lide at bevæge mig og bruge min krop og mærke at jeg bliver stærkere!
Jeg har lært at holde pauser. At mærke mine grænser, men også at udfordre mig selv og være nysgerrig på hvad, der er muligt!
Jeg elsker mit liv og mit arbejde giver så meget mening for mig!
Jeg vil så gerne udbrede budskabet om at det ER muligt at genoptræne sin krop og hjerne efter en hjernerystelse! Jeg bliver så ked af det når jeg læser om de mange mennesker der lever med senfølger og får at vide “at det må du lære at leve med”
Jeg gjorde det i 10 år!!

Så hvad er opskriften???

Hvordan kommer man sig over en hjernerystelse???
Det er ikke noget quickfix!
Der er ikke nogen andre, der kan gøre det for dig! Du skal selv træne! Passiv behandling (massage, kranio sakral terapi med mere) kan støtte processen- men du bliver altså kun stærkere ved at træne dagligt! Og det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan du træner! Der er ikke en øvelse der er god for alle! Og det er forskelligt fra skade til skade, hvad der er vigtigst at træne først!

Desværre er der ikke ret mange der ved så meget om “hjernetræning”- det handler nemlig om at få hjernen til at føle sig tryg og om at få systemerne til at arbejde sammen så hjernen kan tolerere mere. Det er ikke nok at træne mindfulness og energihåndtering. Kroppen og hjernen skal også styrkes så du kan holde til de udfordringer et liv og en dagligdag nu bringer.

Det kan godt være rigtigt hårdt arbejde og føles lidt op ad bakke! Man lærer sig selv rigtigt godt at kende- sit nye selv! For meget er forandret!! Der er behov for pauser, struktur, ro og få opgaver.
Jeg får tit spørgsmålet: “Hvordan træner jeg min hjerne op??”
Sandheden er at der er mange muligheder og der er mange veje til målet! Og der er ikke 2 personer der skal have det samme program. Det er også årsagen til at jeg KUN har individuelle forløb! Fordi DIN hjerne og DIN situation er helt unik! Jeg er guiden på rejsen- din helt unikke rejse!

Det simple svar er “Tænk stort! Tag et skridt ad gangen! Start i dag”
Det kan bare nogle gange være rigtigt svært selv at vide hvad, der skal til…
Det kan også være svært når det begynder at blive lidt hårdt…Så kan du blive bange for om du er ved at skade dig selv og du kan få lyst til at give op.
Det er der det er vigtigt at have en guide med på rejsen. Jeg støtter og udfordrer dig hele vejen- jeg har selv gået vejen!

Kærlig hilsen Cammilla Noomi

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *