LEV livet lidt mere hver dag!

Lev livet lidt mere hver dag!

Det styrker din hjerne og det √łger din livskvalitet!

Jeg bliver s√• ked af det n√•r jeg l√¶ser om mennesker der lever et isoleret liv med et minimum ¬†af sociale arrangementer og f√łler at hver dag er en kamp selv flere √•r efter en hjernerystelse! Og der er faktisk mange der g√łr det! Eller lever med daglige smerter eller hovedpine…Eller kronisk tr√¶thed…eller p√• anden m√•de lever et liv hvor de f√łler sig st√¶rk begr√¶nset pga deres skade. Og f√•r at vide at de m√• l√¶re at leve med det, eller det g√•r over….Eller det er psykisk…..

Jeg har selv v√¶ret der… ja, faktisk i 10 √•r. Da jeg var p√• mit lavpunkt af stress og depression √łnskede jeg faktisk at jeg kunne blive lagt i kunstigt koma! S√• tr√¶t var jeg af det hele!!! Det var tilbage i 2008- der skulle g√• yderligere 5 √•r f√łr mit liv for alvor begyndte at √¶ndre sig til det bedre!

En neurologisk opdagelsesrejse

I 2013 m√łdte jeg for f√łrste gang en som forstod mig og min hjerne! Jeg m√łdte Dr. Cobb fra Z-health og det f√łrte til en inspirerende rejse ind i neurologiens verden!

Den rejse jeg har v√¶ret p√•¬†de sidste 5 √•r har v√¶ret vild og udfordrende! Der er blevet √•bnet s√•¬†mange d√łre som jeg troede var lukket for altid! Jeg troede jeg skulle leve med kroniske smerter og kronisk tr√¶thed…. Det var jo det jeg havde h√łrt i s√•¬†mange √•r! Jeg troede at ALT i livet skulle f√łles som en kamp!
Jeg troede at vinterdepression var noget som var uundgåeligt!
Jeg troede at overstimulering og angst var noget jeg var n√łdt til at leve med….
I dag er jeg et helt andet sted!
Jeg v√•gner frisk og veludhvilet efter 8 timers nattes√łvn.
Jeg er smertefri!
Jeg kan lide at bevæge mig og bruge min krop og mærke at jeg bliver stærkere!
Jeg har lært at holde pauser. At mærke mine grænser, men også at udfordre mig selv og være nysgerrig på hvad, der er muligt!
Jeg elsker mit liv og mit arbejde giver så meget mening for mig!
Jeg vil s√•¬†gerne udbrede budskabet om at det ER muligt at genoptr√¶ne sin krop og hjerne efter en hjernerystelse! Jeg bliver s√• ked af det n√•r jeg l√¶ser om de mange mennesker der lever med senf√łlger og f√•r at vide “at det m√• du l√¶re at leve med”
Jeg gjorde det i 10 år!!

Så hvad er opskriften???

Hvordan kommer man sig over en hjernerystelse???
Det er ikke noget quickfix!
Der er ikke nogen andre, der kan g√łre det for dig! Du skal selv tr√¶ne! Passiv behandling (massage, kranio sakral terapi med mere) kan st√łtte processen- men du bliver alts√•¬†kun st√¶rkere ved at tr√¶ne dagligt! Og det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan du tr√¶ner! Der er ikke en √łvelse der er god for alle! Og det er forskelligt fra skade til skade, hvad der er vigtigst at tr√¶ne f√łrst!

Desv√¶rre er der ikke ret mange der ved s√• meget om “hjernetr√¶ning”- det handler nemlig om at f√• hjernen til at f√łle sig tryg og om at f√• systemerne til at arbejde sammen s√• hjernen kan tolerere mere. Det er ikke nok at tr√¶ne mindfulness og energih√•ndtering. Kroppen og hjernen skal ogs√• styrkes s√• du kan holde til de udfordringer et liv og en dagligdag nu bringer.

Det kan godt v√¶re rigtigt h√•rdt arbejde og f√łles lidt op ad bakke! Man l√¶rer sig selv rigtigt godt at kende- sit nye selv! For meget er forandret!! Der er behov for pauser, struktur, ro og f√• opgaver.
Jeg f√•r tit sp√łrgsm√•let:¬†“Hvordan tr√¶ner jeg min hjerne op??”
Sandheden er at der er mange muligheder og der er mange veje til m√•let! Og der er ikke 2 personer der skal have det samme program. Det er ogs√• √•rsagen til at jeg KUN har individuelle forl√łb! Fordi DIN hjerne og DIN situation er helt unik! Jeg er guiden p√•¬†rejsen- din helt unikke rejse!

Det simple svar er “T√¶nk stort! Tag et skridt ad gangen! Start i dag”
Det kan bare nogle gange v√¶re rigtigt sv√¶rt selv at vide hvad, der skal til…
Det kan ogs√•¬†v√¶re sv√¶rt n√•r det begynder at blive lidt h√•rdt…S√•¬†kan du blive bange for om du er ved at skade dig selv og du kan f√•¬†lyst til at give op.
Det er der det er vigtigt at have en guide med p√•¬†rejsen. Jeg st√łtter og udfordrer dig hele vejen- jeg har selv g√•et vejen!

Kærlig hilsen Cammilla Noomi

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *