Kurser til fagfolk

Der er et stigende behov for fysioterapeuter og ergoterapeuter med viden om hjernerystelse og whiplash. Både til håndtering af akutte hjernerystelser og de langvarige- post commotio syndrom. Klienterne er ofte overladt mere eller mindre til sig selv efter en hjernerystelse.

Medierne har et voksende fokus på hjernerystelse som desværre har desværre ofte en negativ effekt, da der tegnes et meget negativt billede af situationen. Desuden gives der ofte forkert og forældet vejledning om håndtering af hjernerystelse, whiplash og stress.

Mange tror fejlagtigt at de “skal se tiden an” og holde sig totalt i ro og mørke- men det er en forældet tilgang viser nyeste forskning fra bl.a. USA .

Forskningen påpeger, at vi ved langvarig inaktivitet aftræner hjernen. Studier peger på, at en grundig udredning, den korrekte vejledning, mestringsstrategier og individuelt tilpasset træning med progression giver en god prognose. Det gælder om at komme i gang efter en hjernerystelse- men det er bestemt ikke lige meget, hvordan man gør det.

Det kræver speciel viden om hjernen og nervesystemet. Der er ikke en præcis plan for hjernerystelsesbehandling, da hvert enkelt tilfælde er unikt- det vanskeliggør også forskning på området.

Derfor udbyder Noomis HjerneAkademi et intensivt 4 dages grund kursus i håndtering hjernerystelse. Her giver vi vores bud på hvordan du undersøger patienten og og tilrettelægger et forløb. Vores tilgang bygger på den nyeste forskning samt vores kliniske erfaring. Kurset har fokus på at ruste terapeuterne til at undersøge, behandle og genoptræne efter hjernerystelse, både den akutte patient og post commotio patienten.

I 2020 kommer der et overbygningskursus med fokus på at genoptræning af den komplekse postcommotio patient. Her dykker vi endnu mere ned i træning synet og det vestibulære system samt smertehåndtering.

Desuden udbydes et kursus i holdtræning til hjernerystelse og piskesmæld.

Håndtering af hjernerystelse for terapeuter

Intensivt 4 dages grund kursus i håndtering hjernerystelse.

Formål med grundkurset er at flere fysio- og ergoterapeuter kan hjælpe patienten med akut hjernerystelse eller PCS ved:

  • At identificere og kortlægge  det komplekse symptombillede efter en hjernerystelse
  • At kunne lægge en strategi for behandlingen og genoptræning af længerevarende følger efter hjernerystelse
  • At kunne identificere andre faktorer der kan komplicere og og have betydning for prognosen
  • At kunne målrette behandlingen og træningen til de specifikke symptomer og væsentlige indsatsområder, samt evt inddrage andre faggrupper til yderligere intervention

Holdtræning efter hjernerystelse

Dette kursus er primært for fysioterapeuter der møder hjernerystelsesramte i klinik eller kommunale træningscentre.

Erfarne yogalærer og afspændingspædagoger er også velkomne.

Du vil få teori om hjernen og praktiske øvelser, der dels afstresser hjernen og dels genoptræner den.

Du vil lære hvordan du opbygger en holdtræning for patienter med PCS/langvarig hjernerystelse og/eller whiplash samt hvilke hensyn du skal tage.

Træningen vil desuden egne sig til patienter med stress eller som en blid opstart efter langvarig sygdom.

Træningen er en blanding af flere forskellige træningsformer med elementer af bindevævstræning, lymfeaktivering, koordinationstræning.

Den komplekse hjernerystelse

Dette kursus forudsætter at du har deltaget i “Håndtering af hjernerystelse”

Beskrivelse af kurset er på vej.

Målgruppe

Kurserne er primært målrettet fysioterapeuter og ergoterapeuter,  der møder hjernerystelsesramte i klinik eller kommunale træningscentre. Er du fysioterapeut i en sportsklub vil grundkurset være det, du skal vælge.

Læger, kiropraktorer eller andre der møder hjernerystelsesramte er også velkomne, send en mail til cammilla@minhjerne.dk om din motivation for at deltage, så kontakter jeg dig for at vurdere, om du vil have udbytte af kurserne.

Du skal have en ærlig interesse i emnet og være interesseret i og åben for en ny og anderledes tilgang og tankegang.

Nyhedsbrev om hjernerystelse for fagpersoner

Hvis du overvejer et kursus eller du blot ønsker at få faglig viden (ofte let fordøjeligt) i din mailbox så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil desuden få opdateringer vedrørende kurser for fagfolk.

Du forpligter dig ikke til noget, og du kan når som helst afmelde dig nyhedsbrevet.

* skal udfyldes