Kurser for dig, der √łnsker en helhedsorienteret tilgang til mennesker

KURSUS OM HJERNERYSTELSE:

Der er et stigende behov for fysioterapeuter og ergoterapeuter med viden om hjernerystelse og whiplash.¬†B√•de til h√•ndtering af akutte hjernerystelser, hvor unders√łgelse og vejledning er det vigtigste og de langvarige- post commotio syndrom.¬†Klienterne er ofte overladt mere eller mindre til sig selv efter en hjernerystelse. Der gives desuden¬†ofte forkert og for√¶ldet vejledning om h√•ndtering af hjernerystelse, whiplash og stress.¬†Medierne har et voksende fokus p√• hjernerystelse, ¬†desv√¶rre ofte fra en negativ synsvinkel ¬†som kan skabe angst hos patienten.

De har behov for kvalificeret individuel vejledning fra en fagperson, det skaber tryghed og håb i en situation, der kan være meget overvældende.

DEMENS MASSAGE

Et 2 dages kursus er for dig, der arbejder med borgere med demens på bosteder, plejehjem, hospice eller som handicaphjælper. Uanset om du er faglært eller ufaglært, vil du få nye indsigter og nye redskaber til glæde for dig selv og de mennesker, du arbejder med.

Demensmassagestimulerer taktilsansen og √łger kropsbevidstheden. ¬†Det giver ro og tryghed i krop og nervesystem. Massagen gives i et hensigtsm√¶ssigt tempo og dosis, s√• modtageren v√¶nner sig til ber√łring. Massagen kan d√¶mpe motorisk uro og udadreagerende adf√¶rd og bidrage til ro, overskud og overblik hos borgere med neurologiske og kognitive udfordringer som f√łlge af demens sygdom.

HOLDTRÆNING TIL PCS

Mange med senf√łlger efter hjernerystelse f√•r ikke den n√łdvendige vejledning i at komme i form efter hjernerystelsen.

P√• dette kursus l√¶rer du, hvordan du vejleder og hvordan du tilrettel√¶gger en holdtr√¶ning der kan st√łtte patienterne i en gradvis progression

Dette kursus udbydes f√łrst i 2022

Fagkursus: Unders√łgelse, vejledning og genoptr√¶ning af hjernerystelse

Intensivt 4 dages kursus i håndtering og genoptræning efter hjernerystelse.

Formål med grundkurset er at flere fysio- og ergoterapeuter kan hjælpe patienten med akut hjernerystelse eller post comotio ved:

  • At identificere og kortl√¶gge ¬†det komplekse symptombillede efter en hjernerystelse
  • At kunne l√¶gge en strategi for behandlingen og genoptr√¶ning af l√¶ngerevarende f√łlger efter hjernerystelse
  • At kunne identificere andre faktorer der kan komplicere og og have betydning for prognosen
  • At kunne m√•lrette behandlingen og tr√¶ningen til de specifikke symptomer og v√¶sentlige indsatsomr√•der, samt evt inddrage andre faggrupper til yderligere intervention

Kursus: demens massage

sansestimulering og nærvær i hverdagen

Det er videnskabeligt bevist at massage udl√łser hormoner som oxytocin, seretonin, og dopamin som alle er hormoner, der virke beroligende, smertestillende eller l√łfter vores hum√łr.

P√• dette kursus l√¶rer du om massage i forhold til sanserne, hjernen og ¬†nervesystemet. Du l√¶rer at bruge omsorgsmassage i arbejdet med √¶ldre med demens eller hjerneskader. Omsorgsmassage skaber n√¶rv√¶r og tryghed i relationen til borgeren gennem bevidst ber√łring. Udadreagerende adf√¶rd skyldes ofte sanseforstyrrelser og vil ofte medf√łre, at borgeren f√•r mindre ber√łring og i stedet beroliges medicinsk. Men faktisk kan ber√łring v√¶re det vedkommende mangler- den skal dog gives i ¬†sm√• doser og med bevidst n√¶rv√¶r og ro.

De teknikker, du lærer, er meget enkle og effektive til at bringe ro og balance i nervesystemet gennem taktil stimulering. Behandlinger varer typisk 5-30 min.

Kurset er for fagpersoner eller for private, der √łnsker at kunne hj√¶lpe deres p√•r√łrende.

Fagkursus: Holdtræning til hjernerystelse eller piskesmæld eller smerter

Patienter med post commotio kan have en række symptomer der hænger ved.

Det kan være forbundet med ubehag, angst og usikkerhed at komme igang med træning og bevægelse. Mange oplever smerter, svimmelhed, kvalme eller hovedpine ved bevægelse. Er det overhovedet trygt at bevæge sig, når det provokerer symptomer?

På dette kursus får du indsigt i hjernen og hvordan den reagerer på sansestimuli og hvad du skal tage hensyn til ved holdtræning med mennesker med hjernerystelse.

Du lære at til rettelægge en progressiv træning samt at guide i forskellige teknikker der skaber ro og balance i nervesystemet bla. ved at stimulere vagusnerven og den interoceptive sans.

Træningen indeholder elementer fra Z-health, yoga, kropsbevidsthedstræning og meditation.

Træningsformen er desuden velegnet til mennesker med kroniske smerter, stress og angst.

Målgruppe

Kurserne er primært målrettet fagpersoner.

Du skal have en ærlig interesse i emnet og være interesseret i og åben for en ny og anderledes tilgang og tankegang.

Interesseret i kurserne?

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet kan du f√• faglig viden, ¬†let ford√łjeligt, i din mailbox.¬†Du vil desuden f√• opdateringer vedr√łrende bl.a kurser for fagfolk.

Du forpligter dig ikke til noget, og du kan når som helst afmelde dig nyhedsbrevet.

√ėnsker I som klinik eller tr√¶ningsenhed et kursus kun for jer s√• send mig en mail og jeg vil vende tilbage med et tilbud ud fra jeres √łnsker.