Hjernerystelse og den evindelige træthed!

Kender du den der træthed?
Og er det ligesom om at ligegyldigt hvor meget du sover så er du bare aldrig rigtigt frisk?

I mange år havde jeg det sådan. Jeg kæmpede med den konstante følelse af manglende energi. Jeg forsøgte mig med alle mulige kosttilskud og akupunktur og zoneterapi.

Men det hjalp ikke.

For årsagen lå et andet sted!

Efter min hjernerystelse fungerede min hjernes systemer simpelthen ikke optimalt! Alt det der før skete helt automatisk krævede nu lige lidt ekstra energi af både krop og hjerne.

Min hjernestamme og lillehjerne fungerede ikke optimalt. Det betød at jeg var klodset og ukoordineret og skulle koncentrere mig om alt, kroppen og hjernen bruger mere energi når bevægelserne ikke er glidende og koordinerede. Men det betød også at min lillehjerne ikke “uddelegerede” opgaverne til resten af hjernen ordenligt. Det betød også at det kom for mange sanseindtryk indtryk ind. Der blev simpelthen ikke filtreret nok.
Jeg var konstant overstimmuleret. Derfor var det også overvældende for mig at komme ind i et rum f.eks en cafe med en masse andre mennesker for jeg opfangede alt! Hvis jeg stod og talte med en kunne jeg samtidig høre hvad der blev talt om ved de 5 andre borde i cafeen og jeg kunne ikke sortere det fra. Jeg kunne ikke bevare min koncentration om en ting. Den flaksede rundt som en vild fugl.
Det bliver man træt af. Og stresset!

Heldigvis har jeg optrænet min hjerne til at filtrere bedre og optrænet min evne til at holde fokus!

Noget andet jeg også havde store problemer med var mit syn og mit vestibulære system eller balance og ligevægtssystemet. Jeg følte mig hele tiden lidt desorienteret. Ikke direkte svimmel men mere sådan en underlig følelse af ikke helt at være til stede og vide hvor jeg var i rummet.
Det er faktisk en ubehagelig følelse og det trætter hjernen meget for den arbejder jo ud fra et ønske: AT DU OVERLEVER- og den opgave klarer den bedst hvis alt er forudsigeligt og genkendeligt.
Derfor brugte min hjerne meget energi på at “prøve at regne det ud”.

Jeg begik den fejl at jeg ikke lyttede!Jeg knoklede på. Jeg løb tør for energi og gik rundt som en levende zombie

Kan du kende nogle af symptomerne?

Hvad kan du selv gøre?
Sørge for at hvile og respektere din træthed.
Få bevæget dig hver dag. Lidt ad gangen, opbyg langsomt.
Spise EKSTRA mad fordi din hjerne forbruger mere energi! Ekstra fedt, gode grøntsager.Undgå kaffe og alkohol
Kosttilskud: B-vitamin, magnesium, calcium, d vitamin, fiskeolie

Og måske allervigtigst- og det som de fleste ikke ved!
GENOPTRÆNING af din hjernes systemer!
Altså genoptræning af din lillehjerne det styrer dine bevægelser og din balance og samarbejder med det vestibulære system. Og synet som er så utroligt vigtigt fordi hjernen orienterer sig ud fra synet.
Så kost og søvn har rigtigt meget at sige. Men hjernens systemer skal genoptrænes hvis du for alvor ønsker at slippe trætheden. Systemerne skal optimeres. Du kan sammenligne det med en ældre computer som er blevet lidt langsom. Systemet trænger til en opdatering!

Og hvordan gør man det?
Først og fremmest skal der evalueres på hvilke systemer der skal optimeres. Det gør jeg ved hjælp af en samtale kombineret med test kaldet Neuroflow, som er en neurologisk undersøgelse fra Z-health. Derefter finder vi de øvelser, altså de input som din hjerne ønsker for at fungere optimalt.

Det er ikke et quick fix. og der skal måske trænes i længere tid med nogle øvelser for så at få nogle nye øvelser på.
Resultatet afhænger af den indsats du gør i det daglige. Træner du flere gange om dagen vil du se et hurtigere resultat end en der kun træner 1 gang om ugen. Men samtidig skal du ikke overtræne-for så overbelaster du systemerne. Så det handler om at finde den rette balance.

Det kan jeg hjælpe dig med. Og jeg vil elske af følge dig på din vej . Jeg vil elske at opmuntre dig og fejre dine små sejre med dig!

Om det skal ske individuelt eller om du vil følges med en gruppe er op til dig. Begge muligheder kan give rigtigt gode resultater for når alt kommer til alt så handler det om den indsats du lægger i din træning i det daglige.
Det handler om at jeg kan støtte dig og opmuntre dig og jeg kan finde de rette redskaber til dig, men du skal selv gøre arbejdet.
Og det kræver lidt tålmodighed.
Men så kommer resultatet også! For hjerner er formbare! og det er det der er fantastisk!

I dag kan jeg være på cafe uden at miste fokus
I dag oplever jeg at jeg har mere energi og at tingene bare glider nemmere.
Jeg træner stadig min hjerne og jeg husker stadig at hvile når jeg bliver træt. Men jeg er sluppet af med den TUNGE DYNE af konstant træthed som jeg slæbte rundt på i mange år.

Når jeg kunne- så kan du også!
Og jeg vil gerne hjælpe dig!

2 replies
 1. Charlotte Mathiesen
  Charlotte Mathiesen says:

  Er blevet så opmuntret af at finde Noomi på nettet.Efter 5 år med PTSD( var socialpædagog på bosted for alkoholikere, og blev udsat for voldtægtsforsøg )
  og 3 år med hjernerystelse og piskesmæld ( efter skiulykke) kender jeg ALT til ensomhed, depression og kroniske smerter. Så jeg har i den grad brug for at finde hjem til mig selv, selvom jeg allerede har forandret ALT fra før ulykkerne. Har fleksjob på 9 timer, men er halvtid sygemeldt pt. Er blevet skilt. Har med blødende hjerte måttet skabe frirum fra mine 4 børn i alderen 14-22.Ligeledes med venner, familie og forældre fordi jeg ikke kan rumme dem, og ikke kan forklare dem, så de forstår, mine mén ( synes jeg har prøvet alt…..)Har fået bevilliget bostøtte.
  Har måttet skære drastisk ned i alt socialt og alle ansvarsområder. Lever som en pensionist på 85 år.
  Det glædelige, som gør at jeg stadig vælger at leve, er en ny fantastisk kæreste og en økonomisk erstatning som har givet mig mulighed for at købe mit drømmehuset.
  Et forløb på Sjælland er umuligt for mig, så jeg prøver dit 4 ugers gratis forløb.

  Svar
  • Camillashjerne
   Camillashjerne says:

   Dejljgt at jeg kan være med til at bringe lidt håb!
   Det lyder som om du har været hårdt presset!
   Men dejligt at læse at du sætter sunde grænser for dig selv og lytter efter(selvom jeg ved det kan føles så hårdt!) OG tillykke med kærligheden! Det er jo bare fantastisk!

   Jeg håber øvelserne i mini-onlineforløbet kan hjælpe dig på vej!

   Mht forløb så har jeg planer om efter sommerferien at starte et forløb op i Århus- ved ikke om det hjælper dig?

   Jeg har også planer om at lave online forløb med videundervisning og live-online undervisning.Mere om det i mine nyhedsbreve!

   Ønsker dig medvind på din vej! Tag et skridt ad gangen!

   Kærlig hilsen Cammilla

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *