Helhedsorienteret online kursus til dig med senfølger efter hjernerystelse

Måske genkender du:

 • At du reagerer kraftigt på pludselige ændringer og har behov for struktur.
 • At der er ting, du bliver overvældet af, f.eks sociale arrangementer
 • At du konstant føler dig mentalt eller fysisk overbelastet
 • At du “kan tage dig sammen” – men så betaler du prisen bagefter.
 • At du føler dig fremmed i din krop- og måske oplever din krop som en modspiller.
 • At du har uforklarlige smerter
 • At behandling kun hjælper kortvarigt
 • At du giver op på træning/genoptræning fordi det føles som en kamp og dræner dig for energi
 • At der er ting, du er blevet bange for at gøre, fordi du er usikker på, om det er skadeligt for dig.

Dette online forløb er lavet til dig der genkender noget af ovenstående. Forløbet er lavet til mennesker med senfølger efter hjernerystelse men det kan også bruges, hvis du har  langvarige fysisk skader/smerter, langvarig stress, senfølger efter covid eller har ADHD/ADD.

Formålet med forløbet er, at du lærer at forstå dig selv og din hjerne, så du bedre kan rumme dig selv og møde dig selv med kærlighed, venlighed og nysgerrighed. Du bliver ikke nødvendigvis symptomfri, men du får redskaber til at håndtere symptomerne og viden om hvorfor din krop og hjerne reagerer som den gør.

Forløbet er opbygget efter min “Calm shit down, then build things up” tilgang til mennesker. Det vil sige: Skab ro i nervesystemet, derefter gradvis genoptræning af sanser, nervesystem og kropslige systemer. Det handler om at komme i form til livet og lære at håndtere de udfordringer du møder i dig selv og i omverdenen.

Når hjernerystelse eller sygdom udfordrer dig, ændres din adfærd og dit liv.

En hjernerystelse eller langvarig sygdom kan være en stor udfordring i livet.

Det kan føre til at man går ind i et uhensigtsmæssigt overlevelsesmønster. Oftest ses 2 mønstre:

 1. Du kæmper og presser dig selv alt for hårdt. Du forsøger at leve op til dine egne og andres forventninger og overskrider dine grænser. Dette kan før til en tilstand af stress, udbrændthed og opgivenhed.
 2. Du trækker dig fra alt. Passer på dig selv så meget at du bliver dårligere og dårligere til at håndter selv de mindste udfordringer. Du har en følelse af at du har givet op og er måske endt i en tilstand af at føle dig som offer eller være bitter på livet.

Det er vigtigt at forstå at vrede eller sorg kan være en nødvendig proces, men hvis vi ikke på et tidspunkt slipper den vrede eller sorg, så stagnerer vi og vi mister evnen til at se fremad og til at hjælpe os selv. Vrede og sorg koster mere energi end glæde gør!

Skab en positiv forandring i dit liv efter hjernerystelse eller sygdom

Er du parat til at skabe en forandring? At finde balancen i livet 

Det handler om at finde balancen i livet. At møde din udfordring på en ny måde og se den  som en mulighed og drivkraft for positive forandringer og vigtige livsstilsændringer.

Jeg har arbejdet individuelt med folk i kriser i mange år. Det har været mennesker med hjernerystelse, stress, traumer, kroniske sygdomme, smertepatienter mm. Jeg har oplevet mange, der voksede og blev stærkere, smukkere og mere autentiske mennesker efter en voldsom krise.

Målet med forløbet er, at du lærer dig selv bedre at kende, både fysisk og mentalt. At du rummer og accepterer dig selv og din situation i stedet for at kæmpe, men også uden at give op.

Accept er ikke det samme som at give op. For mig er accept at rumme det er som er. Derfra kan jeg blive nysgerrrig på, hvordan jeg kan få det bedste ud af det som er. Det åbner for en MULIGHED for forandring, uden kamp og uden at skulle skyde skylden på nogen eller noget. Accept og tilgivelse har fællestræk.

Jeg har selv oplevet, at mine udfordringer i livet har været lærerige og udviklende. Jeg vil indrømme at det ikke har været sjovt eller kønt og jeg har ikke nydt procesen! Først bagefter har jeg kunnet se, at det har lært mig noget og gjort mig stærkere.
At være i proces kan være utroligt sårbart, og derfor kan man let få lyst til at give op. Derfor er jeg med som din guide og facilitator  på forløbet, men du må selv tage skridtene. Jeg kan ikke “fixe” dig, jeg kan ikke fjerne dine problemer.

Forløbet foregår online i dit eget tempo med videoer og lydfiler og enkelte PDF filer. Der kan stilles spørgsmål og deles erfaringer i en lukket facebookgruppe.

Du har evig adgang og kan tage det i dit tempo! Og gentage så ofte du har lyst.

Skab forandring skridt for skridt i dit eget tempo

Forløbet er for dig, som vil opbygge resiliens og som er klar til at skabe forandringer og tage skridtene selv, men er i tvivl om hvordan.

I dette forløb får du en vejviser. Det er nemlig muligt at forandre krop, sind og hjerne! Ja, faktisk sker det hele tiden, uden du er bevidst om det. Krop og hjerne tilpasser sig det, du gør mest! Ligger du på sofaen og bekymrer dig så bliver kroppen og hjernen bedre og bedre til det! Hvis vi ikke tager styringen og foretager aktive valg og tager små skridt i den rigtige retning ender hjernen med at overtage syringen og det er ikke altid hensigtsmæssigt.

I traditionel medicin ser man ikke på sammenhængen mellem krop og følelser, end ikke på at at alle systemer i kroppen arbejder sammen og påvirker hinanden.  Ofte behandler man kun symptomerne men kommer ikke ned til årsagen.

Forløbet starter når du logger ind efter køb- 6 moduler i dit eget tempo

Modul 1 handler om at skabe ro i nervesystemet for at du har et godt fundament til den videre træning

Modulerne i kurset: 

Modul 1: Ro i sind og krop

Modul 2: Frihed i krop og sind: At slippe begrænsende tankemønstre

Modul 3: Balance i livet- indre og ydre balance

Modul 4: At sætte grænser og stå ved sig selv

Modul 5: Nærvær i livet- at nyde de små ting

Modul 6: Modet til at bevæge dig fremad i livet- Rum din sårbarhed og mærk din styrke

Hvert modul åbnes efter 14 dage. Men du kan altid bruge længere tid på modulet. Du har adgang til kurset så længe www.minhjerne.dk eksisterer. Hvis siden nedlægges bliver du varskoet og vil få mulighed for at downloade filer.

6 moduler med fokus på hele dig

I løbet af de 6 moduler skal du arbejde med HELE dig!

Vi kan ikke skille tingene ad og derfor må vi arbejde med det hele: krop, sind og hjerne.

Programmet er bygget op så træningen vil føles let og ligetil og være med til at bygge dig op.
Du vil opleve at når du ikke kæmper og presser, men stille og roligt tager et skridt af gangen så kan du gradvist mere og mere. Det er med til at opbygge resiliens.

Krop:

 • Blide fysiske øvelser der forbinder krop og hjerne.
 • Blide og mere aktive øvelser, der blødgør bindevævet
 • Øvelser for vagus nerven og lillehjernen der kan skabe ro og balance i et overaktivt sind.
 • Øvelser der stimuler lymfesystem
 • Øvelser der stimulerer organerne
 • Vejrtækningsøvelser der henholdvis beroliger og stimulerer krop og hjerne
 • Øvelser der træner balancen

Sind/Psyke:

 • Vejrtrækning og de kropslige øvelser virker beroligende og stimulerende på sindet
 • Selvcoachingsøvelser hvor vi skal også ind og se på gamle mønstre og hæmmende overbevisninger, og blive klogere på hvem du er, hvilke unikke kvaliteter du indeholder og hvad der forhindrer dig i at udleve dit fulde potentiale.

Hjerne:

 • De fysiske øvelser er nøje udvalgt så de stimulerer eller afstresser hjerne og nervesystem
 • Øvelser, der skaber balance i hjernehalvdelene
 • Øvelser der stimulerer både lillehjerne og frontallapper, hvilket kan have stor indflydelse på fysisk og mentalt velbefindende.
 • Øvelser for vagusnerven (den 10. kranienerve), som balancerer det autonome nervesystem og derved har stor indflydelse på vores stresstilstand og vores evne til at komme os over traumer og skader.
 • Sansetræning: Sanserne arbejder sammen med forskellige dele af hjernen. Hvis dette samarbejde ikke fungerer optimalt kan det stresse og tage meget energi. Derfor laver vi øvelser der træner sansenes og hjernens samarbejde.
 • Meditation eller mindfulness er sansetræning for din indre sansning.

Supertilbud på kurset!

Forløbet består af  6 online moduler som du kan tage det, i dit eget tempo eller gentage det så ofte du har lyst. Du har materialet til evigt eje.

Der er materiale i form af øvelser og undervisning svarende til ca 8 individuelle sessioner hos mig

Prisen er kun 1195kr (du sparer 800kr iforhold til kursets førpris)

Det er også muligt at betale i 6 rater a 200kr

Ekstra bonus:

 • Du får flere guidede meditations lydfiler som du kan bruge i løbet af din dag

Sådan foregår det!

I løbet af de 6 moduler vil du blive præsenteret for viden, øvelser, og flowprogrammer som du skal lave.

Alt er online som video eller lydfil eller printbare PDF filer

Jeg anbefaler at laver indholdet i hvert  modul er i minimum 2 uger .

Et modul indeholder:

 • Undervisning : En video eller lydfil  med  undervisning om krop, sind eller hjerne (ca 30 min)
 • Slow flow træning: video med ugens træning som er 30-45 min video, followalong træning som er en unik kombination af forskellige øvelser for krop, sind og hjerne. Slow flow træning må du gerne lave hver dag, men hver anden dag eller et par gange om ugen er også fint. Folllowalong træningen er blid og rolig – alle kan være med
 • Daglige øvelser: 5 korte hverdags øvelser med en funktionel neurologisk øvelse eller en mental/selvcoachingsøvelse. Lav en øvelse hver dag-  gerne flere gange løbet af din dag. Du vil efterhånden kende flere og flere øvelser, som du så vil kunne bruge i din hverdag. De daglige neurologiske øvelser har til formål at stimulere områder i din hjerne og skabe bedre neuralt netværk i hjernen.

Sådan får du størst udbytte af forløbet:

 • Sæt tid af til træning.
 • Den tid du investerer i øvelserne er tid du investerer i dig selv, dit velbefindende og din fremtid!
 • At skabe ændringer i hjernen kræver, at du  er motiveret, dedikeret, fokuseret og engageret.
 • Undgå at presse dig selv igennem forløbet.
 • Mere er ikke altid bedre. Måske skal du lave modul 1 i 4 uger, måske skal du bruge kortere tid.
 • Husk at lidt altid er bedre end ingenting- du kan tage forløbet i dit eget tempo.
 • At lave hjernemæssige ændringer tager tid og kræver mange gentagelser.
 • Når du oplever at en øvelse er for let er det tid til at skifte til en ny for at udfordre hjernen.
 • Træn balancen mellem aktivitet og hvile.
 • Brug den lukkede facebookgruppe hvor du kan dele udfordringer og succeser og stille spørgsmål til mig og de andre vedrørende øvelserne på kurset.