Genoptræning efter hjernerystelse og piskesmæld

Individuelt forløb

Har du slået hovedet, eller været ude for et uheld hvor du har fået piskesmæld?

Du kan starte med et individuelt forløb 2 uger efter din hjernerystelse – men det er aldrig for sent! Så selvom det er 10 år siden, du kom til skade, er der stadig håb!

Min tilgang til hjernerystelse er, at det er meget individuelt hvor meget den påvirker dig. De fleste mennesker kommer sig heldigvis hurtigt efter en hjernerystelse- men hvis du er en af dem der døjer med flere symptomer f.eks 3 måneder efter din skade så har du faktisk har en minimal hjerneskade. Men heldigvis er hjernen fantastisk og plastisk og den kan genoptrænes!

Jo tidligere jo bedre! Mange tror fejlagtigt at de “skal se tiden an” og holde sig totalt i ro og mørke- men det er en forældet tilgang viser nyeste forskning fra bl.a. USA som påpeger at vi ved langvarig inaktivitet “aftræner” hjernen.

Min tilgang er en trænende tilgang, da passive behandlingsmetoder primært er symptomlindrende. Det gælder om at komme i gang efter en hjernerystelse- men det er bestemt ikke lige meget hvordan man gør det. Det handler om langsom progression hvor der tages hensyn til nervesystemet og problemområderne i hjernen adresseres og trænes.

Men da jeg har 18 års erfaring som fysioterapeut og kranio-sakral terapeut inddrager jeg manuel behandling, der hvor det er relevant.

Hvad er det jeg tilbyder?

Jeg har valgt at samle alle mine kompetencer som en helhedsorienteret “pakkeløsning” til mennesker med symptomer eller senfølger efter hjernerystelse, mindre hjerneskader, piskesmæld eller langvarig stress.

Jeg arbejder ud fra den tese at det hele hænger sammen!

Vi kan så at sige ikke skille hovedet fra kroppen!

Jeg har selv kæmpet med senfølger efter en hjernerystelse som udviklede sig til stress og depression.  Jeg oplevede at jeg “shoppede” rundt efter det, der kunne redde mig- men det blev aldrig til et samlet forløb! Og ofte blev jeg forvirret af modsatrettede råd fra diverse behandlere!

Jeg kan hjælpe dig, der savner et helhedsforløb og som er parat til at gå ind i processen. Du skal være indstillet på at arbejde både fysisk og mentalt med dig selv.

Kunne du tænke dig at forstå din hjerne bedre og blive fyldt med håb om, at det er muligt at leve et godt efter en hjernerystelse?

Vil du opleve målrettet og specifik træning for netop din hjerne, som du kan udføre derhjemme hver dag?

I et individuelt forløb kan vi stille skarpt på netop DINE udfordringer.

Et forløb starter med en samtale om, hvor du er i dit liv lige nu, hvad der fylder, og hvad dine symptomer er. Vi kommer ind på emner som søvn, kost, stress. Jeg spørger ind til din dagligdag og hvis der er noget, som i mine ører lyder uhensigtsmæssigt, vil jeg fremhæve det. Hvad er dine mål og ønsker på lang sigt og på kort sigt? Hvor motiveret er du?

Derefter laver jeg en funktionel neurologisk undersøgelse af dig. Måske er du allerede testet af neurolog, men for at sætte ind de rigtige steder, er jeg nødt til at få testet dit nervesystem igennem. Jeg ser på, hvordan du bevæger dig, hvordan du trækker vejret, hvordan din balance er, og hvordan dit syn fungerer. Vi skal finde et sted at starte din træning.

Unikt træningsprogram

Derefter sammensætter jeg et kort træningsprogram til dig. Det er typisk 1-3 øvelser, som jeg forventer, at du laver flere gange i løbet af din dagligdag. Ved næste session tester jeg dig igen og vi vurderer om der skal flere og sværere øvelser på så din træning hele tiden progredieres.

Det tager oftest kun 2-5 minutter at lave øvelserne i programmet. Øvelserne kan være vejrtrækningsøvelser, øjenøvelser, vestibulære øvelser (det indre øre), ledmobilitetsøvelser eller en kombination.

Træningen udvælges specielt til dig.
Jeg kan ikke give 2 klienter det samme program.

Ud fra den neurologiske undersøgelse vælger jeg de øvelser, som du profiterer mest af.

Jeg starter altid ULTRA blidt! For jeg VED personligt, hvor dårligt man kan få det af syns eller vestibulærtræning på for højt et niveau. Øvelserne har kun til formål, at du skal få det bedre!

Jeg vil også give dig adgang til et online forum, hvor der bl.a er indtalte afspændingsmeditationer, som jeg vil anbefale dig at lytte til dagligt. I forummet er der desuden instruktionsvideoer med hjernetræning.

Den første session med samtale og undersøgelse varer 90 min. Efterfølgende sessioner kan vare 60-90 min alt efter dit ønske.

De efterfølgende gange vi mødes justeres øvelserne, så der kommer progression i de krav, der stilles til dit nervesystem.

Normalt vil der gå 7-30 dage mellem træningssessionerne.

Kommer du langvejs fra vil jeg anbefale at du vælger træningsessioner af 90 min cirka en gang om måneden og evt vælger en skypesession ind imellem for at undgå for meget transport

Træningen er unik ved at den er målrettet lige netop din hjerne

Elementer der indgår i din træning:

  • Vejrtrækning og afspænding er afgørende for at skabe ro og balance i nervesystemet
  • Synstræning
  • Vestibulær træning (samspillet mellem lillehjerne, det vestibulære system og øjnene- altså træning af dit balancesystem)
  • Kropsbevidsthedstræning (hjernen arbejder ud fra genkendelighed, jo bedre du kender din krop, og jo mere koordineret du bevæger dig, jo bedre har din hjerne det)
  • Ved første session skal vi mødes personligt. En del af de opfølgende sessioner kan foregå på skype.

Hvorfor vælge et forløb?

Jeg tilbyder forløbspakker, fordi det er min erfaring, at en enkelt eller to sessioner ikke giver de ønskede resultater.
Et forløb er med til at fastholde din motivation for at træne din hjerne og at komme et skridt nærmere, det liv du ønsker.

Køber du enkelte behandlinger, kan du let blive fristet af andet, der kan virke som et quick fix – og det er ikke hensigtsmæssigt.

For at skabe afgørende og varige ændringer i din hjerne, skal du investere tid og tålmodighed!

Et forløb er et “klippekort” til neurologisk genoptræning vælg mellem 5 eller 7 timer

En session varer 60 eller 90 min. En skypeopfølgning kan vare fra 15-60 min. Jeg “klipper” den tid, vi bruger. Dog altid minimum 15 minutter.

Ved forløbspakkerne får du adgang til MASSER af trænings og øvelsesvideoer og meditationer online. Samt skemaer der kan støtte dig i din dagligdag bl.a til struktur og planlægning samt ændring af uhensigtsmæssige mønstre.

Et forløb kan strække sig over 3-6 mdr.
Der, hvor træningen for alvor rykker, er, når du træner lidt men effektivt hver dag.

Det betyder, at selvom du bor i den anden ende af landet, kan vi sagtens samarbejde og det er muligt at få en del af forløbet på Skype.

Et individuelt forløb er målrettet og kærlig hjerneoptimering så du finder balancen igen

Priser og forløbspakker

Du kan læse mere om et individuelt forløb  HER:

Er du i tvivl?

Få en gratis afklarende samtale om netop din situation!

Book 20 min gratis samtale med mig, så du kan finde ud af, om det skal være mig, der skal hjælpe dig videre.

Vi tager en samtale ud fra dine symptomer. Du kan møde op i min klinik, eller vi kan tage en samtale over telefonen eller via Skype.

Det er meget vigtigt for mig, at du vælger det rigtige for dig!  Om det er mig eller en anden – bare du får den rette hjælp til at komme videre.
Skal du vælge workshop, online træning eller er et individuelt forløb det optimale for dig?
Er du KLAR til træning nu- eller skal du vente?

Få afklaret dine spørgsmål ved at booke 20 min gratis samtale her.
Husk at skrive skype id i notefelt eller skrive om du har facetime hvis du ønsker opkald via skype eller facetime.

Samtalerne ligger torsdag morgen mellem kl 8.30-9.30. Jeg ringer dig op.

Du booker på de “grå” datoer, så kommer tiderne frem til højre, og du kan booke den tid, der passer dig bedst.

Jeg vil glæde mig til at høre om lige netop din situation!