Hvad vil din hovedpine fortælle dig?

Hovedpine er noget af det jeg får rigtigt mange spørgsmål omkring.
Og hovedpine kan også være rigtigt trels!

Først og fremmest: Hvis du oplever at have hovedpine konstant vil jeg anbefale dig at blive undersøgt på hovedpine klinikken.

Hvis hovedpinen kommer ind i mellem kan der være forskellige årsager og dermed også budskaber i hovedpinen. Et signal fra hjernen på at der er noget du skal ændre. Der kan være flere årsager og jeg nævner her nogle stykker og hvad du kan forsøge at gøre ved det.
Gå altid blidt til værks og søg læge hvis du er i tvivl om noget.

Overstimulering:
Din hjerne er træt (altså simpelthen træt, overstimmuleret)
Førstehjælp:Tag en pause.Et hvil på 5-30 min hvor du slapper helt af og trækker vejret dybt. Du kan stå, sidde eller ligge og bare trække vejret dybt med lukkede øjne.
Langsigtet løsning: Strukturer din dag med pauser. Undgå så vidt muligt overstimmulering. Træn din hjernes systemer gradvist. Altså lillehjernetræning, synstræning og vestibulærtræning.

Trætte øjne
Dine øjne er trætte (hermed er din hjerne også træt)
Førstehjælp: Hvil øjnene. Luk dem. læg hænderne over dem. Masser blidt øjenomgivelser
Langsigtet løsning: Synstræning. Start meget blidt!

Energi
Din hjerne mangler energi. Din hjerne ernæres af sukker/mad, ilt og bevægelse. Prøv at finde ud af hvad den har brug for? God mad, god vejrtrækning og blid bevægelse er guf for hjernen! Start gerne med fodøvelser, det er mindst truende for hjernen. Nakkeøvelser kan indimellem forværre hovedpine. Prøv dig blidt frem. Lav lidt blide øvelser hver dag.

Sensorisk input
Din hjerne mangler sensorisk input. Prøv at nusse dit ansigt, hårbund og baghoved og nakke ganske blidt. Du kan også få en anden til at gøre det. Du kan også nusse fødder eller tage et fodbad.

Hormonelt betinget
Der kan også være en hormonel årsag. Her vil jeg anbefale undersøgelse hos en der har forstand på hormoner. Jeg kan anbefale Chloe og Friderich fra Curra-me http://www.currame.com

Hvad vil din hovedpine fortælle dig?
Det er ikke altid så nemt at finde ud . Men vær nysgerrig.
Prøv at mærke ind i det og så prøv at se om du kan bruge noget af det ovenstående?

Prøv det gerne i en længere periode:
F.eks strukturer din dag med hvilepauser, læg blide bevægelser ind som aktive pauser, vejtrækningsøvelser og spis godt så din hjerne er forsynet med god energi!
Jeg har rigtig god erfaring med at arbejde med strukturerering af dagen og energiforvaltning og har udarbejdet nogle supergode redskaber til det.

Måske har du prøvet alt det ovenstående uden resultat vil jeg anbefale dig at søge professionel hjælp. Både i det etablerede system i form af f.eks hovedpineklinikken men også søge mere alternative behandlingsformer

Held og lykke med det!

Hjernekærlig hilsen

Cammilla Noomi

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *