Genoptræning efter hjernerystelse eller whiplash

I øjeblikket har jeg lukket for tilgang af klienter til genoptræningsforløb.

Kontakt mig for at komme på venteliste.

Vi starter med første session som er en kombination af forventningsafstemning, undersøgelse og vejledning, træning eller behandling. Det er lidt forskelligt ud fra din aktuelle situation.

Første session

Den første session med samtale og undersøgelse varer 60 min. og foregår i min klinik på Syd Fyn.

Jeg hører om dit forløb og spørger ind til dine symptomer i din dagligdag. Vi kommer ind på emner som søvn, kost, stress. Hvis der er noget, som i mine ører lyder uhensigtsmæssigt, vil jeg fremhæve det. Jeg spørger, hvad der er vigtigt for dig i din dagligdag og ind til hvad dit mål er.

Ud fra samtalen laver jeg nogle funktionelle neurologiske undersøgelser. Jeg ser bl.a på, hvordan du bevæger dig, hvordan du trækker vejret, hvordan din balance er, og evt hvordan dit syn fungerer.

Hjernerystelse og whiplash hænger ofte sammen og kan være svært at skille ad da symptomerne ofte overlapper. Hvis det er relevant undersøger din nakke og behandler den. Symptomer som hovedpine og svimmelhed hænger ofte sammen med nakken. Her bruger jeg manuelle teknikker og nogle gange laser.

Alt tilpasses til dig- der er ikke en standard undersøgelsesprotokol.

I første omgang handler det om at få dæmpet stressresponsen i kroppen, da den kan forværre en inflammationstilstand. Dernæst skal hjernen og kroppen gradvist belastes mere og mere.

Det er vigtigt at du forstår at et forløb ikke er et quick fix

Efterfølgende sessioner

Træning og manuel behandling kombinere og tilpasses dine behov og symptomer. Det er lidt et detektiv arbejde, som afhænger af hvilke symptomer du oplever. Her listes typiske symptomer:

  • Synsudfordringer, skærm-intolerance og læseudfordringer: Vurdering af øjnenes samarbejde og  samarbejde med det vestibulære system. Behandling: manuelt samt tilpasset syns- og vestibulærtræning.
  • Svimmelhed og balanceudfordringer :undersøgelse af lillehjernen, det vestibulære system, nakken og øjnene. Manuel behandling, genoptræning af nakke, lillehjerne og det vestibulære system og evt synstræning.
  • Ubehag eller hovedpine ved fysisk træning Skyldes oftest at  blodtilførslen til hjernen er blevet nedsat, kan give andre symptomer som massiv træthed og hovedpine.Genoptrænes ved gradueret pulstræning og vejrtrækningsøvelser.
  • Massiv træthed, hjernetræthed, fatique: skyldes ofte  en kombination af flere ting. Vurdering: søvn, ernæring, blod tilførsel til hjernen, vejrtrækning, udefra kommende stress/afbrydelser, gammel “ophobet” stress, og ikke mindst hvordan systemerne arbejder sammen.